Home » News/Blog

News/Blog

IEDEREEN BLIJ!

Wat doe je als een olifant, panda, donut en een pinguïn moet afwijzen? Die verwijs je naar MindPaper;).

*Als er echte dieren en een donut bij jou solliciteren, dan mag je ze verwijzen naar een dierentuin en een donut shop. De video is enkel een voorbeeld.

Candidate journey/experience (kandidatenreis/ervaring)

Reis je vaak? Een sollicitant ook. De reis (journey) van de sollicitant (candidate) begint vanaf het eerste contactmoment met jouw bedrijf.

Net als een echte vakantie wisselt de sollicitant dagen aan het zwembad of strand graag af met culturele uitstapjes. Deze activiteiten staan gelijk aan een sollicitant die onderzoek doet om jouw bedrijf te leren kennen. Wat jij daarom moet doen is je onderscheiden van je concurrenten. Denk hierbij aan; verschillende contactmomenten, de eenvoud van de sollicitatieprocedure, de informatie op je website en vooral onze specialisatie: het belonen van een afgewezen sollicitant.

MindPaper, bemiddelaar in arbeid, gaat je helpen. Ons toekomstig samenwerken heeft als doel om een ambassadeur te maken van je afgewezen sollicitant. Er zijn verschillende, vaak simpele, manieren om dit te bereiken. LET US HELP YOU!

Wat voelt een sollicitant?

Let’s play a game! Kijk naar de vacatures van je concurrenten. Wat is je eerste indruk? Mis je informatie in de vacature, of juist niet? Weet je gelijk wat de functie inhoudt? Ga nu de diepte in: word je blij, verdrietig, boos, bang, geïrriteerd, wil je spontaan huilen of krijg je juist een (minder) positief beeld van het bedrijf?

Al deze emoties kunnen door een sollicitant gaan. Dat allemaal van één vacature. Stel je voor als je gemiddeld 30 keer moet solliciteren om een baan te krijgen.

Nu je weet dat een sollicitant vaak reist, vraag jezelf dan het volgende af: Ben jij een vijf sterren hotel of een budget hostel?