Solliciteren
sollicitanten trainen

Er was eens..

een sollicitant.

Een sollicitant is vaak vele uren, dagen, weken of maanden bezig met solliciteren. En natuurlijk hoort een afwijzing er ook bij. Je hebt immers maar één positie om te vullen. Uit ervaring weet MindPaper dat een afwijzing geen positief gevoel is. Een afwijzing kan vaak pijn doen en traumatiserend zijn.

Ons doel is om afgewezen sollicitanten te belonen en actief meehelpen om de kansen te vergroten in de arbeidsmarkt. Met deze unieke benadering willen wij een afgewezen sollicitant een stap verder helpen.

De beste manier om dit te doen is om een netwerk te creëren met verschillende bedrijven waar we sollicitanten de optie geven om gratis tips, trainingen en een cv-check te krijgen. Tevens willen we de mogelijkheid bieden om bij één van deze bedrijven aan de slag te gaan, indien mogelijk.

Driven by emotion and passion

Wij mogen de emotie en identiteit van de afgewezen mens niet vergeten. De waarde van tijd evenmin. Dat zijn de drijfveren van Mindpaper om de recruitmentmarkt te veranderen.

MindPaper gelooft dat tijd het belangrijkste bezit is van de mens. Aandacht geven aan de tijd en moeite van een sollicitant is voor ons daarom logisch.

Duurzame relaties

investeer in duurzame relaties met de mensen die tijd en moeite hebben gestoken in jouw bedrijf en motiveer ze voor de volgende sollicitatie. Wie weet hoe jullie elkaar tegenkomen in de toekomst!

Maak het aantrekkelijk om bij jullie te solliciteren

Bied een luisterend oor en maak positieve impact. Laat zien dat je een sollicitant niet vergeet en zelfs verder helpt bij een afwijzing.

Creëer ambassadeurs

Laat zien dat je betrokken bent in hun toekomst en creëer ambassadeurs.